æg

Når jeg skal bruge æg til mousser og creme, vil jeg gerne bruge vores egne æg, da jeg synes der ikke er en ret god smag i pasteuriserende æg. Men laver  du noget professionel – skal du bruge  pasteuriserende æg.

Salmonellabaktieirer sidder for det meste på skallen, så derfor en det en god ide at skolde rå æg, inden du slår dem ud. Læg æggene på en hulske, dyp dem i kogende vand i 30 sekunder,  og skyl så efter med koldt vand, så hviden ikke stivner. Husk altid at vaske hænder, når du har arbejdet med æg

Elastiske æg

Æggeskallen er lavet af kalk, og eddike opløser kalk, så hvad ser der hvis man afkalker et æg?

Det bliver til en elastisk gummi æg, hvor hviden og blommen bliver holdt på plads af æggehud.

Du skal bruge et æg og eddike.

læg ægget i et glas og hæld eddike over, ægget skal være helt dækket. Efter ca. 10-12 timer er skallen helt væk. Skyl gummi ægget godt under vand.

 

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *