æg

NÃ¥r jeg skal bruge æg til mousser og creme, vil jeg gerne bruge vores egne æg, da jeg synes der ikke er en ret god smag i pasteuriserende æg. Men laver  du noget professionel – skal du bruge  pasteuriserende æg.

Salmonellabaktieirer sidder for det meste på skallen, så derfor en det en god ide at skolde rå æg, inden du slår dem ud. Læg æggene på en hulske, dyp dem i kogende vand i 30 sekunder,  og skyl så efter med koldt vand, så hviden ikke stivner. Husk altid at vaske hænder, når du har arbejdet med æg

Elastiske æg

Æggeskallen er lavet af kalk, og eddike opløser kalk, så hvad ser der hvis man afkalker et æg?

Det bliver til en elastisk gummi æg, hvor hviden og blommen bliver holdt på plads af æggehud.

Du skal bruge et æg og eddike.

læg ægget i et glas og hæld eddike over, ægget skal være helt dækket. Efter ca. 10-12 timer er skallen helt væk. Skyl gummi ægget godt under vand.

 

Related Posts

Patineret papirrose

Patineret papirrose, der skal bruges: 5 hvide kaffefiltre, saks, limpistol, lidt kold kaffe og en lighter. Klip de faste kanter af kaffefilterne. Klip 5 smÃ¥ blade, der…

Syltede rødløg

5 rødløg 3 1/2 dl. eddike 2 1/2 dl. vand 250 gram rørsukker 3 stk. laurbærblade Pil rødløgene og skær dem i tynde strimler. Hæld eddike, vand,…

fodbad fra køkkenskuffen

Giv dig selv et frikvarter og fÃ¥ lækre fusser. Du skal bruge: 2 tsk. groft salt 2 tsk. bagepulver 2 tsk. fint salt en fed creme en…

saltscrub med citron

Der er kun brug for tre ingredienser til saltscrub med citron, der giver dig en lækker og blød hud. Saltscrub kan laves med fint eller groft salt,…

Hvid gløgg

Hvid gløgg er en varm drik, der kan bruges til festlige sammenkomster. Du kan servere Hvid gløgg i hele december mÃ¥ned, uanset om dine gæster kommer til…

Det fineste, kunstige sne

Du kan lave det fineste, kunstige sne af noget så  almindelig, groft salt og æggehvider. Det ser virkelig naturtro ud og er desuden let at lave og…

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku