agurksalat

Agurksalat kan laves på utrolige mange måder, hurtige, gammeldags, som thai og græsk agurksalat. Opskrift på agurksalat er lidt speciel da jeg skræller agurkerne, men det behøver du ikke at gøre. Når jeg ikke gider skrælle agurkerne bruger jeg dem med skræl.

Du skal bruge:

2 skrællede agurker

50 gram groft salt

5 hvide peberkorn

1 tsk. tørrede korianderfrø

1 laurbærblad

5 dl. lagereddike

1 dl. vand

225 gram sukker

5 dildkviste

Atamon

Skær agurkerne i meget tynde skiver, kom skiverne i en si og sæt den over en skål. Drys med grov salt over agurkskiverne og vend dem rundt, så saltet fordeler sig. Lad agurkskiverne trække i ca. 30 minutter. Skyl saltet af agurkerne og lad dem dryppe af. Kom dem derefter i atamon skyllede glas.

Kom peberkorn, korianderfrø og laurbærblad i en tepose og luk så krydderierne ikke ryger ud i lagen. Kom posen i gryden sammen med eddike, vand, sukker, og dildkviste. Kog igennem i 5 minutter og afkøl lagen til den bliver stuetemperatur, fjern krydderiposen og dildkviste og hæld lagen over agurkskiverne. luk glassene tæt til.

Rengøring af glas

Vask dine glas godt af i sulfovand, og skyl efter i varmt vand. Stil glassene med bunden i vejret på et rent viskestykke.

Skol glas, låg og gummiringe med kogende vand lige inden de fyldes. Brug evt. atamon

Fisk gummiringe og løse låg op med en gaffel – brug ikke fingerne.

Sylter du kun en lille portion samt opbevarer indholdet i glas i køleskabet, behøver du ikke skylle med atamon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *