
Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm
Ingredienser:
200 g mælk
50 g smør
4 æg (ca. 200 g)
300 g rørsukker
250 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
4 tsk bagepulver
Overtræk:
200 g smør
200 g rørsukker
20 g mælk
20 g kakao
100 g havregryn
Fremgangmåde:
Tænd ovnen på 175 grader over/under varme
Smelt smør i en lille tykbundet gryde ved svag varme. Så snart smørret er smeltet tilsættes mælken og der slukkes for blusset.
Æg og sukker piskes lyst og luftigt, imens måles de tørre ingredienser af og blandes sammen.
Vend melblandingen og smør blandingen i æggesnapsen, når æggesnapsen er pisket lys of luftig.
Hæld dejen i en bradepande med bagepapir.
Bag kagen midt i oven i ca. 35 minutter
Kom alle ingredienserne til overtræk i en lille tykbundet grydet og smelt det ved lav varme. Når kagen er færdigbagt hældes overtrækket over kagen og fordeles jævnt.