Blåbær is

blåbær is
blåbær is

Blåbær har en flot og lækker farve og er fyldte antioxidanter.  Blåbær isen smager af sommer og er ultra nem at lave også uden ismaskine.

Der er til 8-10 personer.

1 dl. mælk

3 pasteuriserede æggeblommer eller læs mere om æg

1 dl. sukker

2 dl. blåbær, de må gerne være frosne

2 dl. piskefløde

Varm mælken op i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål med en pisker, det skal røres godt sammen.

Hæld den varme mælk i den piskede æggemasse i en tynd stråle imens du pisker.

Kom blandingen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme, du skal piske i blandingen tykner. Men den må ikke koge.

Kom blåbærrene i og kom blandingen i en ren skål, dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet til blåbær blandingen er helt kold.

Pisk fløden til skum, og vend den i blåbær blandingen.

Har du en ismaskine kører du blåbærisen færdig på ismaskinen.

Ellers kommer du blåbær blandingen i en beholder med låg og stiller den i fryseren. Rør i blåbærisen igennem et par gange under indfrysningen, så der ikke dannes iskrystaller.

Smager fantastisk til pandekager, nøddekurve og vafler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *