
Blåbær har en flot og lækker farve og er fyldte antioxidanter. Blåbær isen smager af sommer og er ultra nem at lave også uden ismaskine.
Der er til 8-10 personer.
1 dl. mælk
3 pasteuriserede æggeblommer eller læs mere om æg
1 dl. sukker
2 dl. blåbær, de må gerne være frosne
2 dl. piskefløde
Varm mælken op i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål med en pisker, det skal røres godt sammen.
Hæld den varme mælk i den piskede æggemasse i en tynd stråle imens du pisker.
Kom blandingen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme, du skal piske i blandingen tykner. Men den må ikke koge.
Kom blåbærrene i og kom blandingen i en ren skål, dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet til blåbær blandingen er helt kold.
Pisk fløden til skum, og vend den i blåbær blandingen.
Har du en ismaskine kører du blåbærisen færdig på ismaskinen.
Ellers kommer du blåbær blandingen i en beholder med låg og stiller den i fryseren. Rør i blåbærisen igennem et par gange under indfrysningen, så der ikke dannes iskrystaller.
Smager fantastisk til pandekager, nøddekurve og vafler