Der er mange ting at glæde sig over ved julen, og denne opskrift på brunkager er en af dem. Den stammer fra min mor, og den giver de lækreste brunkager, der smager skønt af sirup og krydderier, den er uden pomeransskal og sukat, for det kan familien ikke lide.
Hvert år bager jeg to portioner brunkager. Brunkager er min datter favoritter og hun arbejder hårdt på at tømme kagedåserne med brunkager inden juleaften.
Opskriften til brunkager:
250 gram smør eller margarine
200 gram sukker
200 gram sirup
1 /2 tsk. potaske
500 gram hvedemel
1 pose krydderi til brun kager (du kan finde det i næsten alle supermarkeder)
25 – 50 gram finthakkede mandler.
Potasken opløses i en spsk vand. Smør/Margarine, sukker og sirup opvarmes til kogepunktet. Potasken røres i og brunkagesirupmassen afkøles. Melet blandes med krydderiblandingen og æltes i den lunkne brunkagesirupmasse sammen med mandlerne.
Brunkagedejen æltes godt igennem, trilles i ca. 5 cm tykke stænger, der stilles i køleskabet et par timer.
Bagetid: ca. 5 minutter ved 170 grader