
Dette er min version af Chokolade Crackle Cookies er fra American Pie, en super dejlig bagebog med lækre opskrifter fra “Over There” Chokolade Crackle Cookies er en vintersmåkage, da de ligner snebolde. Chokolade Crackle Cookies skal på køl i minimun 2 timer, før den bages, de dejen er mere våd og smattet end andre småkagedeje.
225 gram mørk smeltet chokolade
170 gram hvedemel
60 gram kakao
2 tsk. bagepulver
115 gram smør, skal have stuetemperatur
265 gram rørsukker
2 store æg
1 tsk. vaniljeessens
3/4 dl. sødmælk
evt. lidt salt
flormelis
Smelt chokoladen i et vandbad, mikrobølgeovnen eller en chokoladesmelter, til den er flydende og glat. Lad den køle af til stuetemperatur.
Sigt mel, kakao og bagepulver sammen i en skål. Pisk smør og rørsukker sammen til det er let og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og derefter vaniljeessensen, det hele skal piskes godt sammen.
Kom melblandingen og sødmælken i, pisk på langsom hastighed til dejen er rørt sammen, den skal kun lige være rørt sammen.
Pak dejen ind i film og kom den på køl i 2 timer eller til den er blevet fast.
Forvarm ovnen til 175 grader, når dejen er blevet fast. Kom bagepapir på en bageplade. Sigt flormelis i en skål.
Tril dejen til små bolde, de skal være ca. 3 cm i diameter. Tril dem i flormelis, de skal være godt dækket og kom dem på bagepladen, der skal være 4 cm imellem hver Chokolade Crackle Cookies.
Chokolade Crackle Cookies bages i 10 – 12 minutter, eller til de begynder at krakelere i overfladen og ligner små snebolde. Tag Chokolade Crackle Cookies ud af ovnen, og lad dem køle af på bagepladen i nogle minutter, før du kommer dem på en rist, så de kan køle helt af