
Jeg har længe søgt efter den ultimative opskrift på chokolade cupcakes og med denne opskrift synes jeg at den er fundet. Disse chokolade cupcakes bliver saftige og luftige.
Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…
Grunddej til chokolade cupcakes, der bliver 12 stk.
3 æg
2½ dl. sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 gram smør
1 dl. cremefraiche 18%
2 spsk. kold kaffe
3½ dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
4 spsk. kakao af god kvalitet
1 nip salt
100 gram god chokolade 70%
Sådan laver du chokolade cupcakes, varm ovnen op til 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og skummende. Smelt smørret, hæld cremefraiche og kaffe i og bland det i dejen. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og salt og vend det forsigtigt i chokolade cupcakesdejen. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over simrende vandbad. Vend chokoladen i dejen. Sæt papirformene i cupcakes formene af metal og fyld formene 2/3 op med dej. Bag chokolade cupcakes på ovnens midterrille i ca. 15 minutter, og lad dem køle af.
Hvis du ikke vil bruge en glasur med flødeost, har jeg en opskrift på chokolade frosting på min blog.
60 gram smør
5 dl. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
½ dl. kakao af god kvalitet
100 gram philadelphiaost
1 spsk. varm kaffe
Rør smør, flormelis, vanillesukker, kakao og flødeost cremet. Rør kaffen i til sidst. Kom glasuren over kagerne og pynt med krymmel eller blomster.
Krymmel eller blomster til pynt
Opskriften er hermed sendt videre til lillemor
Hvilken tyl har du brugt til chokolade frostingen??
jeg har brugt en meget stor stjernetyl, jeg ved ikke hvor du kan købe den.