Chokoladecookies – Big Fat Cookies

Chokoladecookies – Big Fat Cookies. De mest fantastiske total chokoladeagtige chokoladecookies. Opskriften er fra Elinor Klivans fantastiske BigFatCookies. Chokoladecookies er nemme at lave og elsker du chokolade er denne opskrift lige noget for dig.

Da disse Chokoladecookies er de mest chokoladeartige cookies, du nogen sinde har smagt.

 

125 gram mørk chokolade - minimum 70 % kakao

150 gram mel

30 gram kakao

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

125 gram blødt smør

75 gram farin

50 gram sukker

1 tsk. vaniljeessens

1 æg, gerne kold fra køleskabet

350 gram hakket chokolade eller chokoladeknapper – god kvalitet, uden for meget sukker – Du behøver ikke sÃ¥ meget chokolade – 200 gram er ogsÃ¥ helt fantastisk.

Tænd ovnen på 170 grader. Smelt 125 gram chokolade over vandbad eller i en chokoladesmelter.

Bland mel og kakao sammen med salt og bagepulver i en skål,

Pisk sukker og farin ind i  smørret, det er nemmest med en røremaskine, og rør den smeltede chokolade i.

Pisk æg og vaniljeessens i og kom mel blandingen. Vend chokoladeknapperne eller hakket chokolade i.

Form 12 toppe med en ske, det er en fordel at have noget kogt vand til at dryppe din ske i, når du laver toppene.  sæt dem med ca. 6 cm mellemrum på en bageplade med bagepapir. Du må ikke trykke dem flade.

Bag dem i ca. 18 minutter. Tjek dem med en kniv eller strikkepind. Hvis der ikke hænger våd dej ved, er de færtige. Lad chokoladecookies hvile på pladen i et par minutter og lad dem køle af på en rist.

Min søn påstår de smager mega godt, når de er lune.

 

Related Posts

Muffins med lemoncurd og italiensk marengs

Muffins med lemoncurd med italiensk marengs er en dejlig syrlig og sød muffins, der er stærkt vanedannende, muffins med lemoncurd med italiensk marengs opskriften giver 12 stk. Muffins…

Meyers rugbarer med fyld

1½ dl rug-opbevaringssurdej  3 dl lunkent vand 3 dl rugmel KERNER: 340 g skÃ¥rne (eller knækkede) rugkerner 170 g græskarkerner 5 dl koldt vand RUGBRØDSDEJ: 400 g…

Meyers surdej

Meyers surdej er fundet pÃ¥ fit living. Surdejens indhold af mælkesyrebakterier udvikler en lækker syrlig smag, og surdejen giver brødet en længere holdbarhed. 1½ dl vand ½…

Havregrynskugler med marcipan og hindbær

Havregrynskugler er en klassiker til jul, men ikke mere klassisk, end at de tÃ¥ler et lækkert tvist. Prøv for eksempel denne luksusudgave af havregrynskugler med marcipan og hindbær, opskriften er…

kransekagehjerter med et tvist af appelsin og hindbær

Maja Ambeck Vase laver nogle fantastiske kager og disse kransekagehjerter med et tvist af appelsin og hindbær er ingen undtagelse, man kommer i julestemning og kransekagerne med et tvist…

Shortbreads

Shortbreads der er søde som sne og med et strejf af hvid jul. Opskriften er fra Isabellas. Der bliver ca. 30 stk. shortbreads. 125 gram smør 60 gram flormelis…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku