Chokolademousse

Chokolademousse
Chokolademousse

Denne chokolademousse er uden fløde, men det bliver den ikke dårligere af. Chokolademoussen er cremet og luftig med en intens smag af chokolade er den præcis som jeg synes en chokolademousse skal være. Jo bedre kvalitet din chokolade er, jo bedre smager chokolademoussen.

Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…

Opskriften er til 6 personer.

140 gram god mørk 70% chokolade

3 bægre pasteuriserende æggeblommer

3 bægre pasteuriserende æggehvider

120 gram sukker

Hak chokoladen fint og smelt den over et vandbad. Lad chokoladen køle helt med i skålen. Imens pisker du æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Jeg bruger min røremaskine, men du kan også bruge en håndmikser.

Vend chokoladen i æggesnapsen og pisk æggehviderne i  en ren skål til de er stive og danner små toppe, der står af sig selv. Vend halvdelen af æggehviderne i chokoladeblandingen, og vend forsigtigt til chokolademoussen er ensartet, derefter vender du resten af æggehviderne i. Kom chokolademoussen i en skål eller portionsglas og stil den i køleskabet i minimum et par timer.

 

 

Related Posts

Snebolde

20 – 25 stk 150 gram marcipan 150 gram mørk chokolade 80 gram æggehvide 100 gram flormelis ælt marcipanen smidig, og del den i 20 – 25…

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Choux au craquelin – franske vandbakkelser

Vandbakkelser 1½ dl vand, 60 g smør , 85 g. hvedemel, 2 tsk. sukker, 1 knsp. salt, 2 store æg Varm vand og smør op i en gryde,…

Hyldeblomstmousse med sprøde sablébunde

SESAMKROKANT: 20 g hvidt sukker 1 knsp bagepulver 1 knsp salt 40 g sesamfrø SESAMKROKANT: Smelt sukkeret til gylden karamel pÃ¥ en pande. Tilsæt bagepulver og salt…

Rabarberkage med marcipan og marengstoppe

Rabarberkagen er en skøn kageoplevelse, der bÃ¥de byder pÃ¥ en blød marcipanbund og sprød marengs, og hvor smagen trækkes i sÃ¥vel sød som syrlig retning. Rabarberkompot 600…

Walesstang med jordbær og vaniljecreme

Start med at lave vaniljecremen Vaniljecreme 4 dl sødmælk 1 dl rørsukker 1 æggeblomme 1 vaniljestang 2 spsk maizena majsstivelse Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena…

This Post Has 7 Comments

  1. Den bedste chokolademousse, ever 🙂
    Jeg vil gÃ¥ sÃ¥ vidt at sige, at den mÃ¥ være tæt pÃ¥ at være sund 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku