
Opskriften på Chokoladenøddebrownie er fra Lone Kjær´s vidunderlige blog. Foto Columbus Leth. Jeg er vild med denne chokoladenøddebrownie.
Der bliver ca. 16 stk. lækre chokoladenøddebrownies af denne opskrift.
200 g smør
100 g mørk chokolade
100 g flødechokolade
125 g hvedemel
3 æg
250 g sukker
1 vaniljestang
½ tsk. salt
100 g hvid chokolade
100 g nødder f.eks valnødder, hasselnødder og pistacienødder
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smørret i en gryde. Hak de to slags chokolade og smelt det i den lune smør.
Pisk mel, æg, sukker, vaniljekorn og salt til en luftigt konsistens. Rør forsigtigt sammen med smør-chokoladeblandingen.
Hak den hvide chokolade og nødderne groft og vend i dejen til sidst.
Kom dejen i en ildfast kvadratisk form ca. 22 x 22 cm foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 min. Afkøl kagen før den skæres i stykker.
TIP Bruger du en større form, skal du være opmærksom på, at kagen skal bage kortere tid.