chokoladetærte

 

ChokoladetærteEn intens chokoladetærte, der kan slå benene væk under den værste chocoholic. Kalorieindholdet er i den tunge ende, så hold lidt igen med mængden i denne chokoladetærte.

Jeg gør opmærksom på, at jeg i de fleste tilfælde
ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…
Dej til chokoladetærten:

350 gram hvedemel

100 gram flormelis

100 gram smør

1 æg

1 æggeblomme

Lidt smør til formen

Bland mel og flormelis sammen og smuldr smørret i. Saml dejen med æg og æggeblomme. Pak den ind i film og lad den hvile i køleskabet i 1 time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en smurt tærteform, 28 cm i diameter.

Læg bagepapir over, og fyld bønner eller ris i, så glider dejen ikke nedad siderne. Bag bunden ved 180 grader i 15 minutter. Tag bagepapiret og bønner/ris væk og bag bunden 10 minutter mere.

Chokoladefyld til chokoladetærten:

450 gram mørk chokolade mindst 70 %

250 gram smør

3 æg

2 æggeblommer

100 gram sukker

Kom chokolade og smør i en skål og smelt det over et vandbad.

Pisk æg, æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Vend æggemassen forsigtigt i chokoladen og kom chokolademassen i tærteformen.

Derefter bager du chokoladetærten i 8-10 minutter ved 180 grader. Køl chokoladetærten ned, og server den med flødeskum eller hjemmelavet vaniljeis

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *