En intens chokoladetærte, der kan slå benene væk under den værste chocoholic. Kalorieindholdet er i den tunge ende, så hold lidt igen med mængden i denne chokoladetærte.
Jeg gør opmærksom på, at jeg i de fleste tilfælde
ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…
Dej til chokoladetærten:
350 gram hvedemel
100 gram flormelis
100 gram smør
1 æg
1 æggeblomme
Lidt smør til formen
Bland mel og flormelis sammen og smuldr smørret i. Saml dejen med æg og æggeblomme. Pak den ind i film og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en smurt tærteform, 28 cm i diameter.
Læg bagepapir over, og fyld bønner eller ris i, så glider dejen ikke nedad siderne. Bag bunden ved 180 grader i 15 minutter. Tag bagepapiret og bønner/ris væk og bag bunden 10 minutter mere.
Chokoladefyld til chokoladetærten:
450 gram mørk chokolade mindst 70 %
250 gram smør
3 æg
2 æggeblommer
100 gram sukker
Kom chokolade og smør i en skål og smelt det over et vandbad.
Pisk æg, æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Vend æggemassen forsigtigt i chokoladen og kom chokolademassen i tærteformen.
Derefter bager du chokoladetærten i 8-10 minutter ved 180 grader. Køl chokoladetærten ned, og server den med flødeskum eller hjemmelavet vaniljeis