Choux au craquelin – franske vandbakkelser

Choux au craquelin med hindbærskum

Vandbakkelser

1½ dl vand, 60 g smør , 85 g. hvedemel, 2 tsk. sukker, 1 knsp. salt, 2 store æg

Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt, til dejen slipper grydens kanter. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5-7 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt med et piskeris, til dejen samler sig. Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt 12 runde dejtoppe med en diameter på 5 cm på en bageplade med bagepapir (eller sæt dejen i runde kager på bagepladen med 2 skeer).

Sprød kiksetop

85 g smør, 100 g sukker, 0,20 tsk. salt, 100 g hvedemel

Ælt alle ingredienser godt sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og stik den ud i 12 små cirkler med samme diameter som vandbakkelserne. Placér forsigtigt 1 dejcirkel oven på hver vandbakkelse på bagepladen. Vandbakkelserne skal ikke være bagt, når du sætter kiksetoppen på vandbakkelserne.

Varm ovnen op til 180°, og bag vandbakkelserne med kiksetoppe i 30-35 minutter. Åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da vandbakkelserne så vil falde sammen. Tag forsigtigt en enkelt bolle ud af ovnen, og luk ovndøren forsigtigt, ellers kan bollerne falde sammen.

Hindbærkompot

125 g hindbær, 40 g sukker, 1 spsk. vand, 1 tsk. citronsaft

Hindbærskum

3 dl piskefløde, 125 g hindbær, 2 spsk. flormelis

Pisk fløden cremet, men ikke til skum. Mos hindbærrene til puré. Vend hindbærpuré og flormelis i fløden, og pisk den nu til lyserødt skum.

Skær toppen af de afkølede vandbakkelser, og læg 1 tsk. hindbærkompot i bunden. Fordel hindbærskummet oven på kompotten i et højt lag, brug gerne en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Læg top-pen på igen, og pynt evt. med hindbærpulver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *