Blommerne menes at stamme fra Lilleasien og er blevet dyrket i Danmark siden før vikingetiden. Afhængig af sorten er de første danske blommer plukkeklar i juli/august, og sæsonen strækker sig cirka frem til og med oktober.
Blommer er især velegnet til syltning og bagning
200 g smør
150 g sukker
100 g marcipan
250 g mel
1 tsk. bagepulver
3 æg
revet citronskal af 2 citroner og saften af 1 citron
8 blommer
6 spsk. sukker
100 g mandler
Smør og sukker piskes hvidt. Marcipanen rives og røres i smørmassen. Bland mel og bagepulver i en skål. Rør æggene i det piskede smør og sukker – efterfølgende mel, bagepulver, citronskal og saften. Dejen fyldes i en form og bages 40 minutter ved 185 grader. Blommerne halveres og udstenes.
Kom sukkeret på en pande og smelt det til karamel. Når sukkeret er gyldent, tilsættes blommer og mandler – lad dem simre på panden nogle minutter. Kagen servers med blommerne og mandlerne på toppen.