Citronfromage

Citronfromage er en klassiker i det danske dessert køkken, den er sød, frisk, skarp, cremet og blød.  Jeg har fået mega respekt for kvinderne i 60erne og 70erne, der kunne lave citronfromage uden at få trev ler eller klumper i desserten.

Det er sjovt en gang imellem at lave mad med husblas, selvom jeg godt ved, at husblas er fremstillet af grisehud og brusk. (Agar agar, der er en vegetabilsk gelering, kan bruges som alternativ).

Du skal bruge:

kornene fra en halv stang vanilie

100 gram rørsukker

fint revet skal af en halv citron

3 hele æg  – kik  her

2 dl piskefløde

4 blade husblas (udblødt i koldt vand)

saften af 2 citroner

pynt: evt. flødeskum, citronmelisse og hakkede hasselnødderkerner

Udblød husblassen i koldt vand. Pisk vanillekornene sammen med rørsukker, citronskal og de hele æg. Pisk æggeblandingen hvid og luftig, til sukkeret er opløst. Pisk fløden til let skum. Smelt den udblødte husblas forsigtigt i saften fra citronerne og hæld det forsigtigt i æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning.

Lad blandingen sætte sig lidt. Vend derefter den piskede fløde i fromagen og sæt den på køli ca. 4 timer.

Pynt evt. citronfromagen ved serveringen med flødeskum, lidt citronmelisse og hakkede hasselnøddekerner.

Related Posts

Snebolde

20 – 25 stk 150 gram marcipan 150 gram mørk chokolade 80 gram æggehvide 100 gram flormelis ælt marcipanen smidig, og del den i 20 – 25…

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Choux au craquelin – franske vandbakkelser

Vandbakkelser 1½ dl vand, 60 g smør , 85 g. hvedemel, 2 tsk. sukker, 1 knsp. salt, 2 store æg Varm vand og smør op i en gryde,…

Hyldeblomstmousse med sprøde sablébunde

SESAMKROKANT: 20 g hvidt sukker 1 knsp bagepulver 1 knsp salt 40 g sesamfrø SESAMKROKANT: Smelt sukkeret til gylden karamel pÃ¥ en pande. Tilsæt bagepulver og salt…

Rabarberkage med marcipan og marengstoppe

Rabarberkagen er en skøn kageoplevelse, der bÃ¥de byder pÃ¥ en blød marcipanbund og sprød marengs, og hvor smagen trækkes i sÃ¥vel sød som syrlig retning. Rabarberkompot 600…

Walesstang med jordbær og vaniljecreme

Start med at lave vaniljecremen Vaniljecreme 4 dl sødmælk 1 dl rørsukker 1 æggeblomme 1 vaniljestang 2 spsk maizena majsstivelse Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku