Citronfromage er en klassiker i det danske dessert køkken, den er sød, frisk, skarp, cremet og blød. Jeg har fået mega respekt for kvinderne i 60erne og 70erne, der kunne lave citronfromage uden at få trev ler eller klumper i desserten.
Det er sjovt en gang imellem at lave mad med husblas, selvom jeg godt ved, at husblas er fremstillet af grisehud og brusk. (Agar agar, der er en vegetabilsk gelering, kan bruges som alternativ).
Du skal bruge:
kornene fra en halv stang vanilie
100 gram rørsukker
fint revet skal af en halv citron
3 hele æg – kik her
2 dl piskefløde
4 blade husblas (udblødt i koldt vand)
saften af 2 citroner
pynt: evt. flødeskum, citronmelisse og hakkede hasselnødderkerner
Udblød husblassen i koldt vand. Pisk vanillekornene sammen med rørsukker, citronskal og de hele æg. Pisk æggeblandingen hvid og luftig, til sukkeret er opløst. Pisk fløden til let skum. Smelt den udblødte husblas forsigtigt i saften fra citronerne og hæld det forsigtigt i æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning.
Lad blandingen sætte sig lidt. Vend derefter den piskede fløde i fromagen og sæt den på køli ca. 4 timer.
Pynt evt. citronfromagen ved serveringen med flødeskum, lidt citronmelisse og hakkede hasselnøddekerner.