110 gram blødt smør
200 gram rørsukker
3 æg
175 gram hvedemel
1 dl. friskpresset citronsaft
50g pinjekerner
skal fra en økologisk citron
flormelis til pynt
tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Rist pinjekernerne på en tør, hed pande og afkøl dem.
Pisk smør og sukker grundigt med en el pisker.
Pisk æggene i et af gangen.
Tilsæt ½ dl. citronsaft samt hvedemel, pinjekerner og skal fra en citron og pisk hurtigt sammen.
Hæld dejen i en smurt og raspet springform og bag kagen i 40-45 minutter ved 160 grader med varmluft.
Lad kage køle lidt af og stik derefter huller i kagen med en gaffel.
Hæld derefter ca. ½ dl. citronsaft ud over kagen.
Flødeskum med lavendel og blåbærmarmelade
2½ dl. piskefløde
1 spsk. blåbærmarmelade
2 tsk. tørret lavendel
Blande marmelade og lavendel, når kagen bliver sat i ovnen – så det kan stå og trække.
Pisk piskefløde til en tyk skum og vend derefter lavendel-blåbærmarmelade i skummet med en dejskraber.
Inden servering drysset kagen med flormelis.