
10 – 12 almindelige citronmuffins med birkes eller 6 store citronmuffins med birkes. Lette og luftige er citronmuffins med birkes og bløde i konsistensen, men lidt skarpe i smagen. Birkes giver et lækkert knas. Passer perfekt sammen med en kop te.
115 gram usaltet blødt smør
150 gram sukker
2 store æg
195 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
2 1/2 spsk. birkes
fintreven skal fra 2 citroner
1/4 tsk. salt
1 1/4 dl. kærnemælk
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. vaniljeessens
Glasur:
60 gram flormelis
2 spsk. friskpresset citronsaft
Varm ovnen til 180 grader og smør dine muffinsforme med smør eller fór dem med papirforme.
Pisk smør og sukker til det er let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt. Pisk hvedemel, bagepulver, natron, birkes, citronskal og salt sammen i en ny skål.
Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og kærnemælken til smørblandingen ad to omgange. Rør godt efter hver. Rør citronsaft og vanilje i. Kom dejen i muffinsforme, de skal fyldes 3/4 op.
Bag i 20-25 minutter ved større muffinsforme skal de have 30-35 minutter. Stik en tandstik i citronmuffins med birkes uden at dejen hænger ved. Tag dine citronmuffins med birkes ud af ovnen og lad dem køle af i 10 minutter, før du vender dem ud på en rist, så de kan køle helt af.
Glasur: pres 2 spsk citronsaft i flormelisen, og rør godt med en ske. Dryp glasuren over de afkølede citronmuffins med birkes. også er de klar til servering