Citrontærte med jordbær og nøddebund

citrontærte med jordbær og nøddebund
citrontærte med jordbær og nøddebund

Citrontærte med jordbær og nøddebund er en syrlig og frisk tærte, den tager noget tid at lave, men smager fantastisk, Citrontærte med jordbær og nøddebund kommer fra Florida, hvor der dyrkes mange citrus frugter.

Tærtebund:

70 gram nødder, alle slags nødder kan bruges

140 gram hvedemel

40 gram flormelis

lidt salt

110 gram smør

1 spsk. koldt vand

Blend nødderne til fint mel. Hæld nøddemelet sammen med hvedemel, flormelis og salt i en skål, kom smørret i og det hele røres sammen, til tærtedejen danner små krummer. Hæld tærtedejen ud på bordet og tilsæt vandet, saml tærtedejen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i plastfilm og læg den i køleskabet i ca. 2 timer.

Smør en aflang tærteform og drys den med mel. Rul tærtedejen ud, og kom den forsigtigt i tærteformen. Prik bunden med en gaffel, kom derefter formen med tærtedejen i køleskabet i 30 minutter. Varm ovnen til 190 grader. Bag tærtedejen i ca. 12 minutter, eller til kanten er gyldenbrun. Lad tærtebunden køle af, og lav citronfyldet.

Citronfyld:

2 æg

7 æggeblommer

fintrevet skal fra 4 økologiske citroner

1 1/2 dl. citronsaft

lidt salt

60 gram smør

3 spsk. fløde

Pynt:

Jordbær

Pisk æg og æggeblommer sammen i en gryde. Pisk sukkeret i , og kom citronskal, citronsaft og salt i. Rør det rundt og kom smørret i. Varm citronfyldet langsomt op ved svag varme og rør hele tiden, til citronfyldet er tyknet lidt, Tag gryden af varmen, når citronfyldet er 75 grader, det tager ca. 5 minutter. Hæld citronfyldet i en skål, der kan tåle varme, og rør fløden i. Kom citronfyldet i den bagte tærteform, og bag den i ovnen ca. 10-15 minutter. Citrontærten midte skal være lidt blævrende, når citrontærten er færdig, den sætter sig, når den bliver kold.

Pynt med jordbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *