Den sorte gryde har jeg fra en bog fra 1973, der er skrevet af John Price – Bogen kan virkelig anbefales, da der både er gode historier samt virkelige gode opskrifter. Bogen kan købes i Bilka til 49 kr.
Den sorte gryde har været en klassiker på middagsbordet og kan måske blive det igen.
Den sorte gryde:
600 gram kalvemørbrad (du kan også bruge svinemørbrad)
200 gram friske champignoner
1 stort løg
en dessertskefuld hakket persille
100 gram smør
lidt tomatpuré
piskefløde
paprika
salt og peber
Kødet skæres i 12 små medaljoner, krydrer dem med salt og peber og steg dem i smør på stegepande. Kom dem i en stegegryde. Finthakket løg, hele rå champignon og en lille smule tomatpuré sauteres i smørret, som du har stegt kødet i. Kom smør på panden, tilsæt piskefløde, paprika og lidt persille på. Pas på – paprika har meget let ved at brænde på. Paprika og persille tilsættes og hele blandingen koges ned. mens man hele tiden holder panden fri med paletkniven. Når blandingen virker jævn hældes den over medaljonerne i gryden og serveres.
Gerne med pommes frites eller råstegte kartofler.
Den sorte gryde kan laves i forvejen, hvis du skal have gæste.
John Price skriver i sit forord “Dette er ingen kogebog, men skal kun opfattes som lidt sludder og sladder om mad”