Den sorte gryde har jeg fra en bog fra 1973, der er skrevet af John Price – Bogen kan virkelig anbefales, da der bÃ¥de er gode historier samt virkelige gode opskrifter. Bogen kan købes i Bilka til 49 kr.
Den sorte gryde har været en klassiker på middagsbordet og kan måske blive det igen.
Den sorte gryde:
600 gram kalvemørbrad (du kan også bruge svinemørbrad)
200 gram friske champignoner
1 stort løg
en dessertskefuld hakket persille
100 gram smør
lidt tomatpuré
piskefløde
paprika
salt og peber
Kødet skæres i 12 smÃ¥ medaljoner, krydrer dem med salt og peber og steg dem i smør pÃ¥ stegepande. Kom dem i en stegegryde. Finthakket løg, hele rÃ¥ champignon og en lille smule tomatpuré sauteres i smørret, som du har stegt kødet i. Kom smør pÃ¥ panden, tilsæt piskefløde, paprika og lidt persille pÃ¥. Pas pÃ¥ – paprika har meget let ved at brænde pÃ¥. Paprika og persille tilsættes og hele blandingen koges ned. mens man hele tiden holder panden fri med paletkniven. NÃ¥r blandingen virker jævn hældes den over medaljonerne i gryden og serveres.
Gerne med pommes frites eller råstegte kartofler.
Den sorte gryde kan laves i forvejen, hvis du skal have gæste.
John Price skriver i sit forord “Dette er ingen kogebog, men skal kun opfattes som lidt sludder og sladder om mad”