Estragonkylling fra Nigellas køkken

Jeg er vild med Nigellas køkken, der er både ideér og opskrifter til køkkenudfordringer og køkkenglæder . Nigellas opskrifter er nemme og der er masser af sjov læsning.

 Jeg har fundet masser af opskrifter i Nigellas køkken, der skal afprøves på familien. For eksempel: Estragonkylling .

Estragonkylling fra Nigellas køkken er en lynversion af en fransk klassiker. Estragonkylling er god gammeldags madlavning og nem aftensmad.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser til Estragonkylling:

2 tsk. hvidløgsolie

2 tykke forårsløg eller 4 tynde, i fine skiver

1/2 tsk. estragon (frysetørret)

2 kyllingebryst fileter uden skind og ben

80 ml. hvidvin eller vermouth

1/4 tsk. bordsalt, eller hvis du har flagesalt – skal du bruge 1/2 tsk.

60 ml piskefløde

frisk hvid peber

2 spsk. frisk estragon, samt lidt til pynt

Estragonkylling:

Opvarm hvidløgsolien på en stegepande eller stegegryde, der har låg. Tilsæt forårsløgene og rør rundt. Drys så den tørrede estragon i og rør rundt igen, steg estragonen i olien i ca. 1 minut – rør rundt mens det steger.

Kom kyllingestykkerne på panden eller gryden med den buede side nedad og steg dem i 5 min. Hvis forårsløgene begynder at brænde på, skrab dem af panden og kom dem oven på kyllingestykkerne.

Vend kyllingestykkerne og tilsæt hvidvin. Lad hvidvinen boble opog tilsæt derefter salt. Læg låg på, og skru ned på lav varme og lad det småsimre i 10 minutter.

Tjek at kyllingestykkerne er gennemstegt, ved at lave et lille snit i den tykkeste del og sikre at kødsaften er klar – hvis ikke skal kyllingestykkerne simre lidt længere og tjekkes igen.

Flyt kyllingestykkerne over på en opvarmet tallerken. Bring  panden eller gryden med det resterende væske i kog, tilsæt fløde og rør godt rundt, derefter drysser der frisk estragon over, røres rundt igen og tilsæt friskkværnet hvid peber.

Hæld sovsen over kyllingestykkerne og drys med frisk estragon for serveringen.

Tilbehør:

Nigella foreslår en blanding af haricots verts og grønne asparges samt kartofler

Tips:

Hvis du ikke har frisk estragon , så fordobler du bare den frysetørrede estragon i starten og tilføjer noget friskhakket  persille. Du kan også komme en tsk. estragonsennep i sammen med fløden.

 Hvis du ikke vil have så meget fløde i estragonkyllingen, kan du halvere fløde (30ml) og og tilføje 30 ml hvidvin, som du hælder i, når kyllingestykkerne har stegt i 5 minutter.

Her kan du købe Nigellas køkken:

 http://www.adlibris.com/dk/product.aspx?isbn=8702105470

http://www.saxo.com/dk/item/nigella-lawson-nigellas-koekken-indbundet.aspx?searchkeyword=nigellas+k%f8kken

eller lån den på biblioteket…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *