Farsbrød med bearnaisesauce og kartoffelbåde til 4 personer
500 gram hakket fars
150 gram snittet champignon
300 gram groftrevet gulerødder
150 gram reven løg
4 spsk hakket timian
salt og peber
ca. 5-6 spsk mel
Bland alle ingredienserne sammen til farsbrødet sammen.
Kom farsbrødet i et stort ovnfast fad og bag det ved 200 grader i ca. 30 minutter, det skal muligvis stege længere.
Server farsbrødet skåret i skiver sammen med kartoffelbåde, grønsager og bearnaisesauce
Tips
Byt hakket fars ud med hakket kalvekød, kalkun, oksekød eller lammekød uden fedt.
Bearnaisesauce – slanke
90 gram mayonnaise
bernaiseessens
estragon og salt
Rør den kolde bearnaisesauce sammen og smag til med salt
Kartoffelbåde
500 gram kartofler med skræl
salt
3 tsk. olie til stegning
Vask kartoflerne og skær dem i både. Pensl dem med olie og drys fint salt på dem. Bag dem på bagepapir ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne.