Farseret kyllingebryst

Opskriften på farseret kyllingebryst er til 4 personer og tager ca. 30 minutter at lave, når du har alle ingredienserne klar. Farseret kyllingebryst kan serveres sammen med pandestegte asparges og stilktomater, en god salat og hjemmebragt brød.

Lav en frisk kande the bells of St Clements og nyd den friske drik.

Vask dine hænder godt og gør alle ingredienserne klar til brug.

Farseret kyllingebryst

1 lille bundt frisk bredbladet persille

1 lille bundt frisk basilikum

8 soltørrede tomater i olie, fra glas

2-3 fed hvidløg

100 gram fetaost

1 usprøjtet citron

4 stk. kyllingebryst, der vejer 180 gram, men mindre er også fint.

4 kviste frisk rosmarin

Læg persille, basilikum og soltørrede tomater samt lidt af deres olie og lidt peber i en bunke på dit spækbræt. Kvas 2-3 fed hvidløg over og hak det fint med en kniv, bland det hele. Smuldr fetaosten i og riv den gule citronskallen fint i og bland igen.

Læg kyllingestykkerne på et stykke bagepapir. Snit en lomme fra siden ind i hver med en lille kniv, så kyllingebrystet kan åbnes som en bog. Fordel fyldet fra brættet i lommerne, klem det let og fold kyllingebrystet tilbage, så fyldet lukkes inde. Nu skal du vaske dine hænder godt….

Hæld olivenolie på en varm stegepande og læg de farseret kyllingebryst på panden. Så krøller du et stykke bagepapir under den kolde hane, glat papiret ud igen, og læg det over de farseret kyllingebryst og lad de farseret kyllingebryst stege. Ryst panden af og til…

Nu er de farseret kyllingebryster ved at være gyldne på undersiden, så vender du dem forsigtigt og kommer  4 kviste rosmarin på panden. Læg papiret over igen og læg en stegepande over for at veje kødet lidt ned, det giver en sprød skorpe på de farseret kyllingebryster.

Anret de gyldne farseret kyllingebryster på et fad og skær et af de farseret kyllingebryster i skiver for at tjekke – det er gennemstegt. Hæld saften fra panden over…

Pandestegte asparges og stilktomater

5-6 fed hvidløg

200 gram cherrytomater på stilk – de behøves ikke at være på stilk, men det ser flot ud.

1 lille bund krydderurter (timian, rosmarin og laurbær)

250 gram grønne asparges

8 – 10 stk. sorte oliven fra glas uden sten (de behøves ikke)

Kom olivenolie på en stegepande og kvas hvidløg ned i. Tilsæt tomaterne og krydderurterne. Skru ned til lav varme. Skær de seje ender af aspargesene. Kom de hele asparges på panden og rør let rundt. Kom de sorte oliven på panden. Når det hele er stegt serveres det til farseret kyllingebryst, salat og hjemmebragt brød.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *