Fastelavnsboller mener man komme fra Tyskland, hvor man kaldte dem “heisswecken”
Det betyder varmt rundt brød, man bagte dem ikke selv, men købte dem af omvrandrende kagekoner
Denne opskrift er en klassiker i min familie og er til 4 personer. Hvis du ikke gider lave cremen selv, kan du bare bruge en færdig kagecreme.
Cremen:
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. hvedemel
korn af en vanilie stang
2 dl. skummetmælk
Cremen laves først, Ingredienserne blandes i en gryde og varmes langsomt op, mens du pisker.
Når cremen begynder at koge og blive tyk, tages den af varmen.
Bollerne:
1 dl. lun skummetmælk, 35 grader
35 gram gær
3 spsk. sukker
1 æg
1 spsk. olie, gerne solsikkeolie, sesamolie eller valnøddeolie
250 gram hvedemel
Gæren røres ud i den lune mælk, derefter kommer du resten af ingredienserne i.
Ælt dejen til den er blank. Derefter ruller du den ud på bordet i en kvadrat på et melet bord,
og en skæres ud i 9 små kvadrater. Cremen fordeles på stykkerne, de foldes og lægges på
bagepladen med bagepapir. De skal hæve i 45 min under et viskestykke,
Bollerne pensles med kold kaffe og bages i ca. 10 min. ved 220 grader.
Tips: Bollerne kan pyntes med smeltet chokolade eller glasur