Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller mener man komme fra Tyskland, hvor man kaldte dem “heisswecken”

Det betyder varmt rundt brød, man bagte dem ikke selv, men købte dem af omvrandrende kagekoner

Denne opskrift er en klassiker i min familie og er til 4 personer. Hvis du ikke gider lave cremen selv, kan du bare bruge en færdig kagecreme.

Cremen:

2 æggeblommer

1 spsk. sukker

1 spsk. hvedemel

korn af en vanilie stang

2 dl. skummetmælk

Cremen laves først, Ingredienserne blandes i en gryde og varmes langsomt op, mens du pisker.

 Når cremen begynder at koge og blive tyk, tages den af varmen.

Bollerne:

1 dl. lun skummetmælk, 35 grader

35 gram gær

3 spsk. sukker

1 æg

1 spsk. olie, gerne solsikkeolie, sesamolie eller valnøddeolie

250 gram hvedemel

Gæren røres ud i den lune mælk, derefter kommer du resten af ingredienserne i.

Ælt dejen til den er blank. Derefter ruller du den ud på bordet i en kvadrat på et melet bord,

og en skæres ud i 9 små kvadrater. Cremen fordeles på stykkerne, de foldes og lægges på

bagepladen med bagepapir. De skal hæve i 45 min under et viskestykke,

Bollerne pensles med kold kaffe og bages i ca. 10 min. ved 220 grader.

Tips: Bollerne kan pyntes med smeltet chokolade eller glasur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *