Fiberboller er mega sunde og smager super godt. Der er masser af fiber i bollerne, der hjælper din krop af med brugte kolesterol. Opskriften op fiberboller er fra Kolesterol kogebogen af Anette Harbech Olesen
Opskriften på fiberboller giver 10 stk.
3 dl lunkent vand
2 spsk. loppefrøskaller (HUSK)
3-4 dl. revne gulerødder
3 spsk. hakket persille
10 gram gær
1 stk. salt
2 dl. havregryn
1 dl. hørfrø
3 spsk. jomfruolivenolie
300 gram rugmel
200 – 300 gram speltmel
Rør loppefrøskallerne ud i vandet, og lad det hvile i 10 minutter og pisk derefter i 2 minutter. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen olivenolien og speltmelet.
Rør dejen til en ensartet masse og tilsæt derefter olivenolien og speltmelet, så dejen bliver blank og smidig.
Form bollerne til 10 kugler, og læg dem i smurte forme eller på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Bag dem i ovnen ved 35 minutter ved 200 grader