Fisk og fritter med chia-karse

fisk og fritter
fisk og fritter

Fisk og fritter med chia-karse er en sundere version af den klassiske ret Fish n’ Chips fra thefoodclub. Thefoodclub har brugt chiakarse i opskriften, der er meget nemt selv at lave. Du kan lave karse af chiafrø, på samme måde som almindelig karse.

Fremgangsmåden er virkelig simpel: Fugt en klump vat, og placér den i en kop, på et fad eller lignende. Drys med chiafrø i ét lag, og stil derefter vat og frø et solrigt sted, vent to døgn på at små spirer begynder at titte frem. Venter du endnu et par dage, bliver spirerne så lange, at du kan klippe dem af og drysse dem over en æggemad, en salat eller pynte bøffen med lidt grønt.

Fritter:

700-800 g knoldselleri

2 spsk olivenolie

salt

Remouladesalat:

200 g gulerødder

250 blomkål

1 rødløg

ca. 50 g syltede agurker

1 dl god mayonaise

1 dl skyr

2 tsk karry

1 tsk gurkemeje

salt og peber

4 spsk karse, f.eks. chia-karse

Fisk:

600 g torsk (andre typer hvid fisk kan bruges)

2 æg

1 dl alm. mandelmel

½ dl kokosfibermel

1 dl alm. revet kokosmel

salt og peber

2 spsk karse, evt. chia-karse

kokosolie til stegning

Andet: Citronbåde

Skræl knoldselleri og skær det ud i lange strimler. Vend dem godt rundt med olie og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 225 grader i ca. 30-35 minutter – rør rundt undervejs.

Skær gulerødder og blomkål ud i små stykker og blanchér dem i kogende vand i ca. 2-3 minutter – grøntsagerne skal stadig have bid, så pas på de ikke får for meget. Dræn grøntsagerne og skyl dem i koldt vand. Hak rødløg og syltede agurker fint og bland dem med gulerødder og blomkål. Rør mayonnaise, skyr, karry gurkemeje sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen godt sammen med grøntsagerne og drys med karse.

Skær torsken ud i mindre stykker. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen. Bland mandelmel, kokosfibermel, revet kokos, salt, peber og karse sammen i en anden skål. Vend først torskestykkerne i sammenpisket æg og dernæst i melblandingen. Steg stykkerne gyldne og sprøde i kokosolie, ca. 3-4 minutter på hver side.

Servér de sprøde fiskestykker med fritter, remoulade og citronbåde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *