Flødekarameller

Flødekarameller
Flødekarameller

 

Det er første gang, at  jeg prøver at lave flødekaramelle, men det var ret nemt og de smager godt. Flødekarameller kan for eksempel bruges til vært eller værtindegave. Men da min mand er vild med flødekarameller, bliver de nok spist herhjemme.

 

1/2 liter piskefløde 38%

250 gram sukker

125 gram glukose sirup (jeg fandt det i Kvickly)

Kom piskefløde, sukker og glukose sirup i en gryde og kog ingredienserne ved jævn god varme til flødekaramellerne er gyldne og meget tyktflydende.  Rør rimelig tit i gryden. Flødekaramellen er først kogt færdig, når den slipper grydens bund. Det tager lang tid.

Tjek temperaturen med et sukkertermometer, flødekaramellen skal være 135 gram, men det er vigtigst at den er tyk, sej og gylden.

Hæld karamellen op i en beholder, der er foret med olieret bagepapir på bund og sider og læg et olieret bagepapir som top. Lad flødekaramellen stå ved stuetemperatur til næste dag eller mindst 4-5 timer.

Udskæres i passende størrelser og kan evt. pakkes ind i cellofan
God arbejdslyst

Related Posts

Havregrynskugler med marcipan og hindbær

Havregrynskugler er en klassiker til jul, men ikke mere klassisk, end at de tÃ¥ler et lækkert tvist. Prøv for eksempel denne luksusudgave af havregrynskugler med marcipan og hindbær, opskriften er…

Jule kokostoppe

Jule kokostoppe har fÃ¥et et tvist af jul i denne opskrift og har fÃ¥et et pift af krydderier, hasselnødder og frisk appelsinskal. Jule kokostoppe er dejlige nemme…

kransekagehjerter med et tvist af appelsin og hindbær

Maja Ambeck Vase laver nogle fantastiske kager og disse kransekagehjerter med et tvist af appelsin og hindbær er ingen undtagelse, man kommer i julestemning og kransekagerne med et tvist…

Shortbreads

Shortbreads der er søde som sne og med et strejf af hvid jul. Opskriften er fra Isabellas. Der bliver ca. 30 stk. shortbreads. 125 gram smør 60 gram flormelis…

Safranhjerter og -stjerner

Safranhjerter og -stjerner bløde og luftige med en let krydret smag af safran, Safranhjerter og -stjerner smager lækkert med smør pÃ¥. Opskriften er fra Isabellas. Der bliver…

Citronsmåkager med glasur

Knasende sprøde citronsmÃ¥kager med et tykt lag af glasur. CitronsmÃ¥kager kan ogsÃ¥ laves med appelsin eller lime. Opskriften er fra Morten Heiberg og det flotte foto er taget…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku