Det er første gang, at jeg prøver at lave flødekaramelle, men det var ret nemt og de smager godt. Flødekarameller kan for eksempel bruges til vært eller værtindegave. Men da min mand er vild med flødekarameller, bliver de nok spist herhjemme.
1/2 liter piskefløde 38%
250 gram sukker
125 gram glukose sirup (jeg fandt det i Kvickly)
Kom piskefløde, sukker og glukose sirup i en gryde og kog ingredienserne ved jævn god varme til flødekaramellerne er gyldne og meget tyktflydende. Rør rimelig tit i gryden. Flødekaramellen er først kogt færdig, når den slipper grydens bund. Det tager lang tid.
Tjek temperaturen med et sukkertermometer, flødekaramellen skal være 135 gram, men det er vigtigst at den er tyk, sej og gylden.
Hæld karamellen op i en beholder, der er foret med olieret bagepapir på bund og sider og læg et olieret bagepapir som top. Lad flødekaramellen stå ved stuetemperatur til næste dag eller mindst 4-5 timer.
Udskæres i passende størrelser og kan evt. pakkes ind i cellofan
God arbejdslyst