Foccacia

Foccacia, opskriften giver et stk. lækkert foccacia brød, der kan bruges til pølsebord, supper og gryderetter. Prøv at tilsætte oliven eller soltørrede tomater i dejen, det smager fantastisk.

450 gram durum eller pizzamel

25 gram gær

3 dl. vand

2 dl. olivenolie

1 tsk. fint salt

Pynt:

4 tsk. havsalt i flager

4 spsk. friske rosmarinblade eller tørret rosmarin

Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt 1 1/2 dl. olie, mel, salt og ælt dejen godt sammen.

Lad dejen hæve, lunt og tildækket i ca. 40 minutter. Slå dejen ned og kom den i en bradepande, der er smurt med masser af olivenolie. Lad dejen efterhæve, lunt og tildækket i ca. 30 minutter.

Prik dybe huller i hele overfladen med dine fingerspidser. Pensl med resten af olivenolien og drys med havsalt og kom rosmarinen i hullerne.

Bag foccaciaen ved 220 grader i ca. 20 minutter, bager du med varmluft skal du bage foccaciaen ved 200 grader i 20 minutter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *