Foccacia, opskriften giver et stk. lækkert foccacia brød, der kan bruges til pølsebord, supper og gryderetter. Prøv at tilsætte oliven eller soltørrede tomater i dejen, det smager fantastisk.
450 gram durum eller pizzamel
25 gram gær
3 dl. vand
2 dl. olivenolie
1 tsk. fint salt
Pynt:
4 tsk. havsalt i flager
4 spsk. friske rosmarinblade eller tørret rosmarin
Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt 1 1/2 dl. olie, mel, salt og ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve, lunt og tildækket i ca. 40 minutter. Slå dejen ned og kom den i en bradepande, der er smurt med masser af olivenolie. Lad dejen efterhæve, lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
Prik dybe huller i hele overfladen med dine fingerspidser. Pensl med resten af olivenolien og drys med havsalt og kom rosmarinen i hullerne.
Bag foccaciaen ved 220 grader i ca. 20 minutter, bager du med varmluft skal du bage foccaciaen ved 200 grader i 20 minutter.