Franskbrød

franskbrød
franskbrød
50 g. gær
3 dl. lunkent vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
Ca. 425 g. mel (ca. 7 dl.)

Rør gæren ud i lillefingervarmt vand (37grader).
Tilsæt olie og salt og bland melet i ad et par gange.
Slå dejen godt sammen, den er ret lind.
Kom dejen i en velsmurt form (1½l.). Pensl med æg eller vand.
Sæt brødet i en kold ovn og still ovnen på 200 grader.
Bag brødet i 35 -45 minutter.
Tag evt. brødet ud af formen de sidste 5 minutter af bagetiden.

 

 

Related Posts

Pizzadej med pizza bageenzyme

325 gram pizzamel – tipo 00 50 gram durummel 12 gram pizza bageenzyme 2 tsk. fint salt 75 gram hvidvin eller yoghurt 2 spsk olivenolie ca. 2…

̠ltefri boller Рen dej til flere dage

5 dl vand – ca 20 grader 5 gram gær 2 tsk. sukker eller honning 575 gram hvedemel med højt proteinindhold 75 gram grove havregryn eller fuldkornsmel…

Boller med hampefrø og hampemel

Boller med hampefrø og hampemel

Disse boller med hampefrø og hampemel er lette at bage, supersunde, fyldt med gode fibre og næring, og de er mega lækre 6 dl lunken vand 25…

Ostebrød

Dej: 1 dl mælk 60 g smør 20 g gær 1 æg 1 tsk salt 5-6 dl mel (300-360 g) Derudover: 70 g groftrevet cheddar 2 spsk…

Fiberboller

Fiberboller er mega sunde og smager super godt. Der er masser af fiber i bollerne, der hjælper din krop af med brugte kolesterol. Opskriften op fiberboller er…

Chiaknækbrød – Low Carb

Chiaknækbrød er utrolige lækre, og kan nemt blive vanedannende. Opskriften er enkel og meget nem. Chiaknækbrød  kan fryses, hvis de bliver bløde, kan de tørres ved lav…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku