
Frikassé med rejer kommer af det franske ord ” Fricassée”, der betyder “alt slags” normalt er det en ragout, der tilberedes af lyst kød – kyllinge-, kalve- eller kaninkød. At bruge rejer er lidt usædvanligt, men det er utroligt velsmagende og kombinationen af rejer og grønsagerne er meget dekorativt.
Opskriften er til 2-3 personer, frikassé med rejer skal du bruge:
300 gram rejer
1 lille bundt forårsløg
2 fed hvidløg
300 gram gulerødder
2 spsk smør
2 spsk mel
1 dl. tør hvidvin
1 dl. grønsalgsbouillon
200 gram frosne ærter
salt, peber og citronsaft
Skyl rejerne under den kolde hane og dup dem tørre. Skyl forårsløgene, skær roden og det slatne grønne fra og skær løgende i tynde skiver. Rens hvidløgene og skær dem i fine skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
Smelt smørret i en dyb pande og svits forårsløgene og hvidløgene lysebrune. Drys melet over og svits det med. Kom hvidvin og grønsags bouillon i og rør hele tiden, så der ikke kommer klumper. Tilsæt grønsagerne og lad det hele småsimre under låg i 15 minutter ved svag varme.
Læg rejerne i sovsen og lad dem simre i 5 minutter
Smag til med salt, peber og evt. citronsaft
Serveres med kartofler eller brød