Gnocchi-pande med bolognese

Gnocchi

Ordet ’gnocchi’ skulle angiveligt komme af det italienske ’nocchio’, som betyder en knude i et træ eller ’nocca’, som betyder kno. Og det hentyder jo nok til udseendet, som med en vis portion fantasi kan minde om enten en knude i et træ eller en kno.

500 g kartofler – gerne nogle melede nogen, der koger nemt ud

200 g hvedemel

50 g parmesan

1 æg

Skræl kartoflerne, og kog dem møre i så meget vand, at det lige dækker.

Lad kartoflerne køle af, og mos dem.

Ælt kartoffelmos, mel, parmesan og æg sammen til en ensartet, smidig dej, og lad den hvile ½ time.

Sæt en stor gryde let saltet vand over at koge.

Rul dejen til fingertykke pølser, skær pølserne ud i stykker på 2-3 cm, og giv hvert stykke et tryk med en gaffel.

Kog gnocchi – evt. ad flere omgangen – i 3-4 minutter. De kommer op til overfladen, når de er færdige. Lad dem dryppe af i et dørslag.

500 g hakket oksekød

1 løg

2 fed hvidløg

1 tsk. olivenolie til stegning

1 spsk. tørret oregano

½ spsk. tørret timian

salt og peber

1 dåse hakkede tomater

140 g koncentreret tomatpuré

1 dl rødvin

Bolognese
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Steg det hele i olie i en stor gryde, til løgene bliver klare.

Tilsæt oksekød, krydderier, salt og peber, og brun kødet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden, og rør godt.

Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, og smag til med salt og peber.

Smørstegte gnocchi

smør til stegning

2 friske mozzarellakugler eller parmesan

Tænd ovnen på 200°.

Steg dem i smør på en dyb pande, til de bliver gyldne.

Tilsæt bolognesen, og vend rundt. Riv mozzarellaost i mindre stykker, og fordel dem over gnocchi og bolognese.

Sæt panden i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og gylden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *