Grøn æbleis

Grøn æbleis
Grøn æbleis

Vores familie elsker is og et af vores fortrukne steder at købe is er hos suppestegogis i Aarhus, de laver den bedste grøn æbleis og det er ikke forår før vi har været i Aarhus og få grønne æbleis, men nu har jeg prøvet at lave den selv og jeg er ret tilfreds med resultatet. Jeg har ikke en ismaskine, og har ikke behov for den, når jeg bruger opskriften på iscreme for den krystalliserer ikke i fryseren.
Iscreme:
1/2 liter piskefløde
6 æggeblommer
10 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker

Evt. grøn frugtfarve

Æblemos:
600 gr. Grønne æbler
100 gr. sukker
2 spsk vand

Sådan laver du grøn æbleis:

Skræl de grønne æbler og skær dem i grove stykker og kom de grønne æblestykker i en gryde under låg med vand
og sukker. Kog hurtig op. Kog 10-12 minutter til æblestykkerne moser ud.
Fjern låget og lad æblemosen blive kold.

Pisk æggeblommer, sukker godt sammen og kom vaniljesukker og æblemosen i æggeblandingen og rør den godt sammen, Pisk ½ liter piskefløde til flødeskum og vend æblemosen forsigtigt i piskefløden, evt. sammen med noget grøn frugtfarve, når det hele er samlet er den grønne æbleis klar til at kommer 8 timer i fryseren.

Related Posts

Snebolde

20 – 25 stk 150 gram marcipan 150 gram mørk chokolade 80 gram æggehvide 100 gram flormelis ælt marcipanen smidig, og del den i 20 – 25…

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Choux au craquelin – franske vandbakkelser

Vandbakkelser 1½ dl vand, 60 g smør , 85 g. hvedemel, 2 tsk. sukker, 1 knsp. salt, 2 store æg Varm vand og smør op i en gryde,…

Hyldeblomstmousse med sprøde sablébunde

SESAMKROKANT: 20 g hvidt sukker 1 knsp bagepulver 1 knsp salt 40 g sesamfrø SESAMKROKANT: Smelt sukkeret til gylden karamel pÃ¥ en pande. Tilsæt bagepulver og salt…

Rabarberkage med marcipan og marengstoppe

Rabarberkagen er en skøn kageoplevelse, der bÃ¥de byder pÃ¥ en blød marcipanbund og sprød marengs, og hvor smagen trækkes i sÃ¥vel sød som syrlig retning. Rabarberkompot 600…

Walesstang med jordbær og vaniljecreme

Start med at lave vaniljecremen Vaniljecreme 4 dl sødmælk 1 dl rørsukker 1 æggeblomme 1 vaniljestang 2 spsk maizena majsstivelse Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku