
Grov galette med sommerbær, opskriften er til 3 – 4 personer. Server grov galette med sommerbær lun med fx creme fraiche eller skyr, og et drys flormelis. Grov galette med sommerbær kan også bages med æbler, pærer, ferskner, blommer, abrikoser og andre typer af frugt.
Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse..
Dej:
80 g hvedemel
ca. 50 fuldkorn spelt
et nip salt
2 spsk rørsukker
50 g blødt smør
25 ml koldt vand
Fyld:
250 g friske bær, f. eks jordbær, blåbær, brombær og hindbær
2 spsk rørsukker
1 spsk majsstivelse
Kom alle ingredienserne til dejen i en røremaskine, eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen – den skal bare være smidig og hænge sammen. Rul dejen ud til en cirkel, Ø 22 cm – det er nemmest at rulle den ud direkte på et stykke bagepapir.
Skær jordbær ud i mindre stykker og bland dem med de andre bær. Vend forsigtigt sukker og majsstivelse rundt i bærrene. Fordel bærrene på tærtebunden, og fold kanterne op – pensl kanterne med vand.
Bag tærten i ovnen ved 175 grader i 35 minutter, eller indtil tærten er sprød og gylden.