Opskriften har jeg fra min mormor, der lærte at bage hårde pebernødder på husholdningsskolen under krigen, hvor der ikke var så mange krydderier. Min mormor har rettet opskriften til, da det blev muligt igen at få krydderier. Hårde pebernødder er en juletradition i vores familien.

2 æg
150 gram sukker eller lys farin
250 gram mel
3/4 tsk. hjortetakssalt
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tak. stødt ingefær
Rør æg og sukker sammen. Kom resten af ingredienserne i og ælt det godt sammen, når dejen er en fast, læg den på en tallerken og kom den i køleskabet et par timer.
Tril noget at dejen til en pølse, den skal være ringefinger tyk.
Skær pølsen i små stykker – se billedet og sæt dem på en bageplade.
Bag dem ved 175 grader til de er hårde og lysebrune
er der slet ingen fedtstof i?
Nej, der skal ikke noget fedtstof i hÃ¥rde pebernødder 🙂