Hårde pebernødder

Opskriften har jeg fra min mormor, der lærte at bage hårde pebernødder på husholdningsskolen under krigen, hvor der ikke var så mange krydderier. Min mormor har rettet opskriften til, da det blev muligt igen at få krydderier. Hårde pebernødder er en juletradition i vores familien.

 

hårde pebernødder
hårde pebernødder

2 æg

150 gram sukker eller lys farin

250 gram mel

3/4 tsk. hjortetakssalt

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tak. stødt ingefær

Rør æg og sukker sammen. Kom resten af ingredienserne i og ælt det godt sammen, når dejen er en fast, læg den på en tallerken og kom den i køleskabet et par timer.

Tril noget at dejen til en pølse, den skal være ringefinger tyk.

Skær pølsen i små stykker – se billedet og sæt dem på en bageplade.

Bag dem ved 175 grader til de er hårde og lysebrune

 

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *