
Hindbær cupcakes bages traditionelt med pisket dej, som er lettere end muffinsdej. Jeg blander min hindbær cupcakes dej godt, så den bliver helt glat. Hindbær cupcakes kan laves både med friske og frosne hindbær. Når de er bagt smager hindbær cupcakes fantastisk med hindbær glasur.
Denne opskrift har jeg brugt til vores picnic og det var en sikker vinder.
Du kan læse mere om dekoration af cupcakes under glasur af cupcakes glasur på min blog.
12 cupcakes
1 portion grunddej til cupcakes, klassiske
150 gram friske eller frosne hindbær
Lav dejen efter grundopskriften til cupcakes, klassiske og vend forsigtigt hindbær i. Sæt papirformene i metal cupcakes formene af metal og fyld formene 2/3 op med dej.
Bag kagerne på ovnens midterrille i ca. 15 min. og lade dem køle af.
Hindbær glasur
3 dl. flormelis
150 gram philadelphiaost
150 gram frise eller frosne hindbær
Rør flødeost og flormelis cremet, Vend forsigtigt hindbærrene i og bred glasuren ud over kagerne,
hvis du bruger en sprøjtepose og en stjernetyl, kan du pynte kagerne som på billedet.
Pynt med friske bær
Sprøjteposer og tyller kan evt. købes i kunst og køkkenform
Hindbær cupcakes – light
50 g hindbær
1 æg
5 g olie
25 g Multisød
lidt vaniljekorn
20 g skummetmælkspulver
15 g mel
1 tsk bagepulver
Icing
• 75 g friskost (max 20+)
• 10 g hindbær
• lidt Multisød
Pynt
• 40 g hindbær
• citronmelisse
Mos hindbærrene let med en gaffel. Bland dem sammen med alle de øvrige ingredienser
Hæld dejen i små muffinsforme. Bag dem herefter i en varm ovn ved 180° i ca 20 minutter. Afkøl kagerne helt.
Rør friskosten sammen med hindbær og Multisød til en lyserød icing
Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den på hver muffin.
Ved serveringen pyntes de færdige cupcakes med hindbær og citronmelisse.
TIPS
Byt hindbær ud med blåbær.
Bag kagerne i god tid i forvejen, men pynt dem først lige inden de skal serveres