Hindbærbrød

Opskriften på Hindbærbrød er fra Den Gamle By i Århus. Opskriften giver 24 stk. og er inspireret af, F. Grams 650 Anvisninger til Kage og Sukkerbagning fra 1865. I bagerbutikker i Den Gamle By som sælger brød og kager med historie. Det er sjovt at møde bageren, der går over torvet på vej til butikken med en plade Hindbærbrød og de smager godt og er nemme at lave.

Hindbærbrød

Hindbærbrød

Dej:

375 gram smør

500 gram hvedemel

250 gram flormelis

1 æg

3 tsk. vaniljesukker

100 gram smuttede finthakkede mandler

Fyld: Hindbærmarmelade

 

dej-til-hindbærbrød

Stil dejen til tildækket en time i køleskabet. Derefter rulles dejen ud til to plader i samme størrelse på ca. 1/2 cm tykkelse.

Hindbærbrødene bages lysebrune ved 180 grader i ca. 20 minutter. Skær pladerne i passende størrelse, mens de er lune, så kan man flytte dem uden at de knækker. Kom hindbærmarmelade på den ene halvdel og læg den anden halvdel ovenpå.

Pynt med glasur.

Glasur:

400 – 500 gram flormelis

Rød frugtfarve

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *