Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål smager meget bedre end den man kan købe færdig. Det er også både billigt og nemt, at lave den selv.

Opskriften på hjemmelavet rødkål har jeg fået af min kusine.

Du skal bruge:

2 kg. rødkål, det er ca. et halvt stort eller et lille rødkåls hoved.

1/2 liter lagereddike

1/2 – 1 spsk. salt  – smag lige inden du kommer det hele i

350 gram sukker

3 dl. ribssaft, jeg laver det ikke selv, men køber det i et supermarked

Atamon til rødkålen og til at skylle glassene i

Fjern de yderste blade fra rødkålen, Snit rødkålen fint, og kom den i en stor gryde. Hvis du laver dobbelt portion så tjek lige at du har en gryder, der er stor nok til den hjemmelavet rødkål, det fylder en del, når det er blevet snittet.

Du kan snitte rødkålen som du vil, nogen snitter det i små stykker, så det ligner købt rødkål, andre vil hellere have det i tynde strimler.

Hæld eddiken over og lad det simre i en time. Derefter smages til med saft, salt og sukker. Kom det meste i af hver og smag så til, er det for syrligt eller mangler salt.

Brug en ske til at dække det meste af den hjemmelavede rødkål, og lad den koge videre i 20-30 minutter. Smag på den hjemmelavede rådkål, så kan du tjekke hvor mør rødkålen er.

Tilsæt 1 spsk. flydende atamon til den hjemmelavede rødkål, rør rundt, og kom så den hjemmelavede rødkål på atamonskyllede glas. Du kan evt. bruge en pastagaffel også hælde lagen over, så alt rødkålen er dækket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *