Husmoderens køkken i 50erne og 60erne er en fantastisk bog, hvor der er opskrifter fra det danske køkken fra 50erne og 60erne. For eksempel: Hjerter i flødesovs, som de skriver “Når det kniber med at på husholdningspengene til at slå til må vi ty til billige retter, men de kan heldigvis være gode. Bed slagteren om at rense hjerterne”
Opskriften er til 4 personer.
Hjerter i flødesovs kan serveres med brunede eller kogte kartofler.
4 svinehjerter
2 bundter persille
salt og peber
smør eller margarine
4 kopper suppe
1 spsk. mel
1 kop fløde
kulør
ribsgele
1,5 kg kartofler
Hjerterne stoppes med et bundt persille og bindes med husholdningssnor. Krydr med salt og peber – brun i fedtstof i en gryde. Hæld suppen ved og kog dem møre. Bland mel og fløde og tilsæt meljævningen til suppen og kog godt igennem til passende konsistens. Tilsæt lidt kulør og smag til med ribsgele, salt og peber.
Tag hjerterne op og lad dem køle lidt af. Skær i skiver ved serveringen. Steg det andet bundt persille i smør og server til sammen med brunede eller kogte kartofler.