Hjerter i flødesovs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Husmoderens køkken i 50erne og 60erne er en fantastisk bog, hvor der er opskrifter fra det danske køkken fra 50erne og 60erne. For eksempel: Hjerter i flødesovs, som de skriver  “Når det kniber med at på husholdningspengene til at slå til må vi ty til billige retter, men de kan heldigvis være gode. Bed slagteren om at rense hjerterne”

Opskriften er til 4 personer.

Hjerter i flødesovs kan serveres med brunede eller kogte kartofler.

4 svinehjerter

2 bundter persille

salt og peber

smør eller margarine

4 kopper suppe

1 spsk. mel

1 kop fløde

kulør

ribsgele

1,5 kg kartofler

Hjerterne stoppes med et bundt persille og bindes med husholdningssnor. Krydr med salt og peber – brun i fedtstof i en gryde. Hæld suppen ved og kog dem møre. Bland mel og fløde og tilsæt meljævningen til suppen og kog godt igennem til passende konsistens. Tilsæt lidt kulør og smag til med ribsgele, salt og peber.

Tag hjerterne op og lad dem køle lidt af. Skær i skiver ved serveringen. Steg det andet bundt persille i smør og server til sammen med brunede eller kogte kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *