sort på hvidt eller hvid chokolademousse tærte er en enkelt og dejlig hvid chokolademousse tærte, der kan laves i forvejen, opbevares i fryseren og tøes op inden du serverer den. Hvid chokolademousse tærte skal ikke bages, bare et par timer i køleskabet eller en tur i fryseren (den tager en ½ time at tø op) og den er klar til at blive serveret.
Jeg gør opmærksom på, at jeg i de fleste tilfælde
ikke har udarbejdet opskriften selv, men har fundet den på min vej i maduniverset. God fornøjelse…
Hvid chokolademousse tærte opskriften er til 8 – 10 personer.
200 gram digestivekiks
2 spsk. kakao
60 gram smeltet smør
Knus kiksene fint og bland dem med kakao og det smeltede smør. Tryk krummerne ned i bunden af en smurt tærteform, til du har en ensartet bund. Kom tærteformen i køleskabe, imens du laver moussen.
300 gram hvid chokolade
4 pasteuriserende æggeblommer – se evt. æg
1 spsk. flormelis
kornene fra 1 vaniljestang
6 dl. piskefløde
Hak den hvide chokolade fint og smelt den over et vandbad ved svag varme. Hvis chokoladen bliver for varm, skiller chokoladen. Når det meste af chokoladen er smeltet tager du skålen op og sætter den til side.
Pisk æggeblommer, flormelis, vanilje og fløde til det danner små stive toppe. Vend den afkølet hvide chokolade i og hæld moussen på kiksebunden.
Lad den hvide chokolademousse tærte stå og sætte dig i køleskabet i mindst 2 timer gerne mere eller sæt den i fryserne og tø den op 1/2 time før serveringen. Sigt kakaopulver over den hvide chokolademousse tærte før serveringen.