
Hvid gløgg er en varm drik, der kan bruges til festlige sammenkomster. Du kan servere Hvid gløgg i hele december måned, uanset om dine gæster kommer til juleklip med konfekt og småkager eller bare skal have varmen efter en god tur i skoven. Denne hvide gløgg er med hyldeblomst og appelsin og rækker til 6–8 personer
3 dl koncentreret hylde blomstsaft
1 stang vanilje
8 hele nelliker
1 lille stykke tørret ingefær
1 flaske tør hvidvin
2 økologiske appelsiner
lange kanelstænger og mandler
Bland hyldeblomst saften med den flækkede vaniljestang, nelliker og ingefær, og lad det trække til næste dag.
Tilsæt hvidvin og mandler og opvarm gløggen. Den må ikke koge.
Fordel gløggen i glas med appelsinbåde og en kanelstang med stjerneanis som rørepind
Rørepinde: del stjerneanis med en kniv eller bidetang, og lim 1/2 stjerneanis fast i toppen af en lang kanelstang med en klat lim fra en limpistol