Hyldeblomstsaft

hyld
hyld

Hyldeblomstsaft er let at lave, og er fantastisk på en varm sommerdag. Hyldeblomstsaft kan bruges i forskellige drinks eller desserter. Pluk dine hyldeblomster, hvor der ikke kører for mange biler, på så undgår du skidt fra bilerne og sprøjtemidler. Når du plukker hyldeblomster skal det ske i solskindvejr. De små fine hvide blomster skal nemlig være helt tørre og vidt udsprungne.

Når du ikke at få brugt alle hyldeblomsterne, kan de godt tåle en tur i fryseren. Put dem i fryseposer og frys dem til senere brug. De er, efter frysning, dog bedst egnet til saft, cider, sirup og marmelade, da de mister deres fine form og spændstighed. Når du bruger hyldeblomsterne, skal du undgå at få mest muligt af den grønne stængel med, da den kan give dårlig mave.

hyldeblomstsaft
hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

1½ kg sukker
2 l kogende vand
30 friske hyldeblomstskærme
4 øko citroner
20 g citronsyre
1 tsk atamon


Sådan gør du:

Kog vand og sukker til sirup i en stor gryde.

Pres saften af 3 citroner og skær den sidste citron i skiver.

Kom hyldeblomstskærmene, citronskiver og -saft samt resten af ingredienserne i gryden og tag gryden af varmen. Rør godt, læg låg på og lad det hele stå køligt i ca. 2-3 dage. Rør jævnligt i gryden.

Si saften i et dørslag foret med et rent eller kogt viskestykke og gem hyldeblomstkvaset til marmelade.

Hæld saften på atamonskyllede flasker og stil køligt.

TIP

Kom et par stilke hyldeblomster fra kvaset i en isterningbakke sammen med lidt saft og vand og få smagfulde og dekorative isterninger til sommerens drikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *