Italiensk oksegryde med rodfrugter

Tid: 20 minutter. Simretid: 1-3 timer
Antal personer: 8

1 kg oksebov i tern

2 løg
5 fed hvidløg
500 g kartofler
500 g blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinakker, knoldselleri)
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
4 laurbærblade
1 håndfuld frisk timian
eller 1 spsk. tørret
4-5 rosmarinkviste
5 dl rødvin
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
½ l oksebouillon
groft brød
Sådan laver du italiensk oksegryde med rodfrugter 
Tag kødet ud af køleskabet. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i grove tern. Sæt de klargjorte grøntsager til side. Kværn godt med salt og peber over kødet, og brun det i smør i en stor tykbundet gryde, så det får stegeskorpe. Tag kødet op af gryden, og tilsæt alle grøntsagerne sammen med laurbærblade, timian og rosmarin. Krydr med salt og peber, og lad det hele stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve, og løgene bliver gennemsigtige. Læg kødet tilbage i gryden, og hæld rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oksebouillon ved. Rør rundt, og læg låg på gryden. Lad det hele stå og simre i 1-3 timer. Servér med groft brød.
TIP: Hvis du har mere italiensk pølse tilbage fra tidligere på ugen, smager det også skønt i denne gryderet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *