
Jordbærkage er en kage, der er ren sol og sommer.
Du skal bruge: 1 glas ribsgelé og jordbær.
Vaniljecreme:
3 æggeblommer
75 gram sukker
1/2 stang vanilje
1/4 liter mælk
20 gram maizena
Flæk vaniljestangen og kog den sammen med mælken. Pisk 3 æggeblommer med 75 gram sukker, til blandingen er hvid og skummenede. Derefter røres 20 gram maizena i. Så hælder du den kogende mælk i, samtidig skal du piske langsomt. Varm blandingen og kog den i et minut, mens du pisker kraftigt – pas på at den ikke brænder på. Så skal cremen køles af.
Dej:
250 gram hvedemel
170 gram blødt smør
65 gram flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 lille æg
lidt salt
Smuldr smørret i melet sammen med flormelis,vaniljesukker og salt. Kom ægget i og saml dejen hurtigt, du må ikke ælte den. Dejen til jordbærkagen skal hvile et par timer i køleskabet. Kom dejen i en form og læg et stykke bagepapir over dejens bund og sider og fylder formen med tørrede ærter, så hæver dejen ikke op under bagningen. Jordbærkagen skal bages i ca. 20 minutter ved 220 grader. Når bunden er bagt, pensler du den med smeltet ribsgele, så bliver bunden ikke blød, når du lægger cremen på.
Kom den afkølede creme på bunden og læg de rensede jordbær oven på bunden. Smelt resten af geléen og overtræk jordbærrene med den, sæt kagen på køl, til den skal spises.