Jule kokostoppe har fået et tvist af jul i denne opskrift og har fået et pift af krydderier, hasselnødder og frisk appelsinskal.
Jule kokostoppe er dejlige nemme at lave, og mens jule kokostoppe bager i ovnen, spreder der sig den skønneste duft af jul,
Hold øje med at , at jule kokostoppene ikke bliver for mørke. Begynder jule kokostoppene at tage farve, skal du skrue ned fra varmen skrue ned for varmen, men så skal, jule kokostoppene bage lidt længere tid. Opskriften er fra Femina og Foto: Anders Schønnemann
8 stk.
2 store æggehvider
150 g sukker
200 g kokosmel
1 tsk. Honningkagekrydderi
50 g hakkede hasselnøddekerner
fintrevet appelsinskal af 1 økologisk appelsin
75 g smeltet mørk chokolade til bunden
Pisk hviderne let, men ikke stive. Kom sukkeret i, og pisk i et par minutter. Vend kokosmel, krydderier, nødder og appelsinskal i. Lad dejen til kokostoppe stå i 15 minutter og samle sig. Den skal være fast nu. Da æggene ikke altid er i sammen størrelse, skal der muligvis mere kokosmel i dejen.
Form store jule kokostoppe på en plade med bagepapir. De flyder lidt ud, så hold god afstand. Varm ovnen op til 200°. Sæt pladen med kokostoppe ind, og dæmp varmen til 160°. Bag jule kokostoppene midt i ovnen i ca. ½ time, til de er lysebrune. Lad de færdigbagte jule kokostoppe køle en del af på pladen, og flyt dem så forsigtigt over på en rist til afkøling.
Smelt 75 gram mørk chokolade og smør de krydrede kokostoppe med et tykt lag mørk chokolade i bunden, når de er helt kolde.