Idéen/opskrift til julekryddersalt har jeg fra Annes julekalender, 24 dage fyldt med lækker mad! Det er en nemt gave for eksempel til værten eller værtinden, når man skal til julearrangementer i december måned.
Sådan laver du julekryddersalt
4 spsk. flagesalt – jeg har prøvet med groft salt og det blev noget fint julekryddersalt.
Fintrevet skal fra ½ usprøjtet citron
Fintrevet skal fra ½ usprøjtet appelsin
1-2 tsk meget finthakket frisk rosmarin
en lille smule friskrevet muskat
en lille smule stødt chilli
Kom det hele i en lille skål eller dyb tallerken og mas det godt sammen med en ske. Saltet er nu klar til brug. det er fugtigt og kan danne klumper, hvis du kommer det på glas.
Lad det tørre i ovnen på bagepapir ved 100 grader, til det er helt tørt. Der kan stadig være klumper efter tørringen i ovnen, men mas dem med en ske.