Kødboller i tomatsauce

kødboller i tomatsauce
kødboller i tomatsauce

Kødboller

500 gram magert kalv og flæsk

2 fed finthakket hvidløg

½ dl finthakket løg

½ tsk. cayennepeber

½ dl. finthakket bredbladet persille

1 æg

50 gram rasp

1 tsk. koncentreret tomatpuré

2 spsk. citronsaft

salt og peber

Rør kalv og flaskekødet sammen med løg, hvidløg, cayennepeber, persille, æg og rasp. Tilsæt koncentreret tomat puré, citronsaft, salt og peber. Når farsen er rørt godt sammen, formes den til små kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne i ovnen i 15 minutter ved 180 grader.

Tomatsauce

½ finthakket aubergine

½ finthakket løg

1 spsk olie

3 tsk. koncentreret tomat puré

1 dåse flåede tomater

½ tsk. sukker

2 dl. vand

saft fra en halv citron

salt og peber

Sauter auberginen og løget i olie og tilsæt 3 tsk. koncentreret tomat puré, flåede tomater, vand og sukker. Lad det småsimre i 10 minutter. Når kødbollerne er færdige i ovnen, så kom dem i tomatsaucen sammen med citronsaften. Smag til med salt og peber.

Tomatsauce skal altid småsimre, den må aldrig bulderkoge så bliver tomatsaucen bitter

Tilbehør:

Pasta og evt. flûtes

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *