Kærnemælkshorn med marcipan og rabarber

Tid: 40 minutter.

Hævetid: I alt 1½ time.

Bagetid: 16-18 minutter. Antal: 8 stk.

Gærdej med kærnemælk:

260 g hvedemel

25 g sukker

1/4 tsk. salt

150 g smør

1 dl kærnemælk

25 g gær

Bland hvedemel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.

Lun kærnemælken, til den er håndvarm, og rør gæren ud i den. Hæld den lune væske i melblandingen, og saml dejen med hænderne, men uden at ælte. Tilsæt evt. en smule mere hvedemel, hvis dejen klistrer. Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Marcipanfyld med rabarber:

50 g blødt smør

50 g sukker

50 g marcipan

2 stængler rabarber (gerne røde vinrabarber)

Rør smør, sukker og groftrevet marcipan sammen til en remonce. Skyl og rens rabarberne, og skær dem i tynde skiver på ca. ¾ cm.

Pensling og drys:

½ æg til pensling

15 g mandler

1 spsk. perlesukker

Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en stor cirkel på ca. 35 cm. i diameter. Skær dejen ud i 8 lige store trekanter.

Læg en skefuld marcipanremonce i den brede ende på hver trekant, og fordel 5-6 stykker rabarber oven på remoncen. Rul trekanterne sammen til horn, og læg dem på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad. Lad hornene hæve på bagepladen i 30 minutter.

Tænd ovnen på 180°. Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med finthakkede mandler og perlesukker. Bag kærnemælkshornene i ovnen i 16-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist, og servér dem lune og friskbagte.

Opskriften er fra køkken lykke

 

Related Posts

Snebolde

20 – 25 stk 150 gram marcipan 150 gram mørk chokolade 80 gram æggehvide 100 gram flormelis ælt marcipanen smidig, og del den i 20 – 25…

Karamelkager med ribsmousse

Ribsmousse 200 g ribs3 blade husblas80 g sukker1/2 vaniljestang2 spsk citronsaft1,75 dl piskefløde125 g græsk yoghurt 2 % Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog…

Choux au craquelin – franske vandbakkelser

Vandbakkelser 1½ dl vand, 60 g smør , 85 g. hvedemel, 2 tsk. sukker, 1 knsp. salt, 2 store æg Varm vand og smør op i en gryde,…

Annettes kage

Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm Ingredienser: 200 g mælk 50 g smør 4 æg (ca. 200 g) 300 g rørsukker 250 g hvedemel 2 tsk…

Bedstefars skæg

Opskriften er fra Eat My Heart Out Rabarberkompot300 g rabarber150 g sukker1 dl vand Kagebund125 g blødt smør125 g sukker4 æggeblommer250 g hvedemel2 tsk bagepulver2 dl mælk…

Hyldeblomstmousse med sprøde sablébunde

SESAMKROKANT: 20 g hvidt sukker 1 knsp bagepulver 1 knsp salt 40 g sesamfrø SESAMKROKANT: Smelt sukkeret til gylden karamel pÃ¥ en pande. Tilsæt bagepulver og salt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sharing Buttons by Linksku