Kakaoboller er en lækker udvidelse af morgenbordet. På trods af udseendet er det et brød og det er noget af en smags overraskelse at sætte tænderne i. Kakaoboller smager rigtig dejlig med smør på eller hjemmelavet jordbærmarmelade. Du kan også bage et kakaobrød, hvis du hellere vil have et brød.
15 gram gær
40 gram rørsukker
3 dl. Mælk
40 gram kakao
40 gram smør
et nip salt
125 gram fuldkorn hvedemel
250 – 300 gram hvedemel
Smuldr gæren i en skål og tilsæt rørsukker. Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld det i skålen. Rør det godt sammen og lad det stå i ca. 10 – 15 minutter. Kom mel, kakao, smør og et nip salt og rør det godt sammen. Ælt med hænderne til dejen bliver blød og elastisk. Dæk skålen med et rent viskestykke og lad dejen stå lunt i 1½ time eller til dejen er hævet pænt. Slå dejen ned og tril dejen til kakaoboller
Læg bagepapir på to plader og kom kakaobollerne på dem. Læg et viskestykker og lad dem hæve igen. Pensl med æg. Forvarm ovnen til 225 grader og bag dem i ca. 10 minutter, kakaobollerne skal lyde hule, når du banker på bunden af dem. Lad bollerne køle af på en rist, når de er helt kolde kan kakaobollerne fryses.
Kakaobrød Samme grundopskrift som kakaobollerne. Slå dejen ned og læg den i en smurt form, der er drysset med mel. Lad dejen hæve i ca. 1 time under et viskestykke. Forvarm ovnen til 180 grader og bag kakaobrødet ca. 25 minutter eller til overfladen er fast. Vend det ud på et rist og lad det køle af.
Når det er helt koldt kan det fryses ned i en plastpose