Opskriften på kartoffelpizza med rosmarin og tomatsalat har jeg fået af min kusine og den er nem aftensmad.
Jeg har prøvet at bage den på vores grill, den blev helt perfekt..
Dej
½ dl lunken vand
15 g. gær
Salt
50 g. mel
50 g. revet ost
100 g. nye kartofler
5 g. olie til stegning
Friske rosmarinkviste
Salt
Kom lunkent vand i en skål og udrør gær og salt heri.
Kom melet i og rør godt sammen. Lad det hæve lunt til cirka dobbelt størrelse.
Tag dejen ud med en grydeske, flad den ud på bagepapir på en bageplade og drys osten over. Skær nye, ukogte kartofler i meget tynde skiver og læg dem pænt rundt ovenpå osten. Fordel olien hen over kartoflerne og drys med rosmarinkviste og salt.
Bag pizzaen i en 250 grader varm ovn i cirka et kvarter, til pizzaen er gylden, og dejen gennembagt.
Tomatsalat
150 g. tomater
25 g. rucolasalat
25 g. salatløg
10 g. olie
1 spsk. balsamicoeddike
Salt & peber
Skær tomaterne i skiver og bland dem med rucolasalat og tynde løgringe. Fordel olien og balsamicoeddike over og kryder med salt og peber.
Server tomatsalaten til kartoffelpizzaen.
Familietips
Denne opskrift er til portionspizza, men du kan jo nemt gange opskriften op og så lave stor en pizza eller flere mindre med forskellig slags topping.