Kartoffelsalat med kylling og asparges

 

 

 

 

 

 

 

 

Kyllingekødet får masser af smag fra citrongræs, ingefær og fiskesauce – der går godt sammen med nye danske kartofler og grønne asparges.

Antal personer: 4 stk.

800 gram kartofler

2 stilke citrongræs

1 chili

400 g kyllingebryst uden skind og ben

1 spsk. rapsolie

fed hvidløg

1 spsk. friskrevet ingefær

Saft af 1 limefrugt

3 spsk. fiskesauce

1 tsk. brun farin

Salt og friskkværnet peber

1 bundt grønne asparges (ca. 16 styk)

100 g spæde spinatblade

Skrub kartoflerne. Kog dem lige netop møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem afkøle.

Hak den hvide del af citrongræsset fint. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak den fint.

Skær kyllingekødet i tynde stimler.

Varm olien i en wok, og tilsæt citrongræs, chili, presset hvidløg og ingefær. Rør godt rundt. Tilsæt kyllingekødet, og lad det stege under omrøring, til det er gennemstegt.

Tilsæt limesaft, fiskesauce og brun farin. Smag til med salt og peber.

Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne. Skær aspargeserne i mindre stykker.

Halver de kogte kartofler. Bland kartofler og asparges i wokretten, og lad dem stege med et par minutter, mens du vender forsigtigt rundt i retten.

Tilsæt spinatblade, og vend rundt i retten, til spinatbladene falder lidt sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *