Kartoffelsalat uden dressing

Kartoffelsalat uden dressing er til 4 personer, start med at koge en kedel vand og sæt en gryde med låg over svag varme.

Kartoffelsalat uden dressing kan serveres sammen med røget laks med brøndkarse, rugbrød og smør.

500 gram kartofler (gerne med rød skræl)

1 usprøjtet citron

2 kviste frisk timian

et lille bundt dild

Skyld kartoflerne til kartoffelsalat uden dressing og skær dem i små stykker. Hæld kogende vand i gryden og tilsæt lidt salt.

Kom kartoflerne i og et par strimler skal af den usprøjtet citron og lidt timian ned til kartoflerne. Løg låg på og kog kartoflerne i ca. 10 minutter, eller til de er møre, når du stikker i dem med en kniv.

Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre i ca. 2 minutter. Finhak dilden imens. Hæld kartoflerne over i en skål, drys med dild og kom en klat smør og lidt mere olivenolie, lidt salt, peber og saften fra en citron. Vend kartoffelsalaten også er den klar til servering.

Laks med brøndkarse

100 gram brøndkarse

400 gram røget laks

1 citron

3 spsk. peberrodscreme

1 bakke karse

Fordel brøndkarsen på et fad. Anret lakseskiverne over brøndkarsen i løse bunker. klem saften ud af 2 citronbåde ud over laksen og krydr med salt og peber.

Du kan slutte af med at dryppe lidt olivenolie ud over laksen. Sæt en lille skål med peberrodscreme på bordet også er du klar til at serverer med rugbrød og smør

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *