Ketchup hjemmelavet

Hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup

Jeg har længe haft lyst til at lave ketchup, altså hjemmelavet og nu har jeg fundet en opskrift på hjemmelavet ketchup som er faldt i min smag. Det er ikke billigt at lave sin egen hjemmelavet ketchup, men så er det den rene varer.

Jeg gør opmærksom på, at jeg ikke ikke har udarbejdet opskriftene selv, men har fundet den på min vej i DDV maduniverset. God fornøjelse…

1 kg tomater
1 æble
100 g skalotteløg
50 g rød peberfrugt
50 g bladselleri
2 fed hvidløg
1 lille rød chili
1 dl vand
1 spsk salt
1 tsk sennepspulver
1 tsk kanel
½ tsk stødt allehånde
½ tsk stødte nelliker
2 dl lys balsamicoeddike
1/2 – 1 spsk Stevia

Del tomater, æble, løg, peberfrugt, bladselleri, hvidløg og chili i mindre stykker. Kom dem herefter i en gryde sammen med vandet. Bring dem i kog og lad dem simre, til de er helt møre, det tager ca en halv time.

Blend dem med en stavblender i gryden. Kom krydderier og balsamicoeddike ved og bring gryden i kog igen. Lad det simre i en time.

Smag ketchuppen til med stevia. Skold flasker eller glas og hæld ketchuppen på. Gem ketchuppen i køleskab.

Når ketchuppen er hjemmelavet, kan du bruge så meget, du har lyst til ad gangen – det er den rene vare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *